Activiteiten

Onder activiteiten verstaan wij de dingen die we op een dag in groepsverband (grote of kleine groep) onder begeleiding van de leidster doen. Dit kan verschillen van buitenspelen, fietsen, kleien, knutselen, yoga, met scheerschuim spelen, koekjes bakken, enz.

Recente activiteiten

U kunt onze activiteiten volgen via onze Facebook pagina en op Instagram onder Pinokkionoordwijk.

Bibliotheek

Wij hebben een bibliotheek pasje zodat wij boekjes kunnen halen aansluitend op het thema waar wij op dat moment mee werken. Kinderen in de dreumes- en peuter leeftijd vinden het erg leuk om mee te gaan met de leidsters.

Wandelen

Wij hebben op beide locaties een grote wandelwagen geschikt voor 4 kinderen in de baby- en dreumes leeftijd. Op de locatie Goohorstlaan hebben we ook nog een bolderwagen waar zes kinderen in kunnen. Als het mooi wandel weer is kunnen op deze manier de kleinste ook lekker mee naar buiten. De kinderen moeten met een gordeltje om in de wagen zitten/liggen en mogen alleen uit de wagen buiten de tuin van Pinokkio als ouders daar toestemming voor gegeven hebben. Een leidster gaat nooit alleen wandelen, zij zal altijd door een ander persoon begeleid worden (meestal een stagiaire).

Bakfiets

Pinokkio beschikt over een aantal bakfietsen. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen voor kinderdagverblijven en gemaakt om 8 kinderen in te vervoeren. De kinderen zitten op bankjes tegenover elkaar. De bankjes zijn voorzien van een gordel/beugel waardoor de kinderen veilig vast zitten. Ouders moeten goedkeuring geven om hun kind mee te laten rijden in de bakfiets: deze goedkeuring staat op het Pinokkio formulier. Er wordt alleen gefietst met kinderen van de dreumes en peuterleeftijd die goed kunnen zitten. Een leidster fietst nooit alleen met de kinderen, zij zal altijd door een ander persoon begeleid worden (meestal een stagiaire). Doordat we een bakfiets hebben kunnen er een hoop dingen ontdekt worden. Zo kunnen we naar het bos, naar de kinderboerderij en lekker een frisse neus halen. De kinderen moeten ten allen tijden in de bakfiets blijven zitten. Alleen de kinderen met schriftelijke toestemming van de ouders/verzorgers mogen uit de bakfiets.

Peuteryoga

Met kinderyoga gaan kinderen op ontdekkingstocht in en met hun lichaam door middel van spel, beweging, meditatie en ontspanning. Kinderen moeten al heel veel op jonge leeftijd, ze worden constant met prikkels geconfronteerd. Yoga geeft rust, kracht, energie en ruimte voor het ontwikkelen van de creativiteit. Kinderyoga is goed voor een sterk en soepel lichaam, het verbeteren van de concentratie, beter leren ontspannen en op een juiste manier ademen.

De leidsters hebben een cursus peuteryoga gevolgd.

Onze tarieven

Het laagste all- inclusive tarief van Noordwijk vindt u bij Pinokkio!

Bekijken

Activiteiten naast Pinokkio

Child Care Foundation

Ik heb een stichting waarmee we geld inzamelen om bepaalde diensten (zoals kinderen te voeden en educatie te bieden) aan te bieden in Gambia. Zelf ben ik een aantal jaar in Gambia geweest en ik heb daar intussen hele fijne mensen mogen ontmoeten waarbij ik meer inzicht heb gekregen in de behoeftes van de mensen en met name de kinderen. De scholen en de opvang die ze hebben staan in de schaduw van wat we gewend zijn hier in Nederland. Omdat wij zoveel kansen hier wel hebben, voelt het voor mij goed om daar op enig manier iets te kunnen betekenen voor de kinderen en jong volwassenen. Zo af en toe sturen we kleding, speelgoed en andere items wat wij niet meer gebruiken of wat we gedoneerd krijgen per container op de boot via een Nederlands bedrijf genaamd Nebim.

Nebim is een transport bedrijf en heeft een afdeling in Gambia. Wanneer er ruimte is in een container mogen wij daar gebruik van maken en duurt het drie weken met de boot voordat het de haven van Gambia bereikt. Maar wat een plezier hebben de kinderen van de spulletjes wat we al hebben opgestuurd! Tijdens Corona heb ik ook mensen persoonlijk gesteund zodat zij rijst, olie of boeken konden aanschaffen voor de kinderen. Want in Gambia lag het toerisme compleet stil dus de mensen die in de toerisme sector werken, hadden geen werk en dus geen inkomen. Dit is allemaal niet zo fijn geregeld als in Nederland. Hun inkomen ligt rond 50 euro per maand.  Dus door de steun konden toch nog gezinnen eten en zij de kinderen naar school laten gaan. Dit uiteraard op kleine schaal, want meer was voor mij alleen niet haalbaar. De liefde en dankbaarheid die ik daarvoor terug ontvang is heel bijzonder. Hierdoor kwam ik op het idee om zelf een stichting op te zetten in een vorm van een ANBI. Dat betekent dat particulieren of bedrijven sponsor bedragen kunnen aanbieden hetgeen volledig aftrekbaar is van de belasting. Dat is een aantrekkelijke vorm van sponsoring. Voor mij zelf blijft dit vrijwilligerswerk en zullen alle bedragen volledig te goede komen aan de zaken die we kunnen aanpakken. Door mezelf in te zetten voor deze stichting kan ik ook persoonlijk begeleiden dat alle giften daar terecht komen waarvoor ze zijn bestemd.  Voor nu is gebrek aan voeding en educatie voor kinderen het belangrijkste probleem.

Ik zal met een jonge man die nu werkt voor Nebim  en zelf in Gambia is geboren  en getogen , in kaart te brengen hoe we het een en ander in gang gaan zetten.

Mijn vraag voor nu is aan jullie ouders,  mocht u nog kinderkleren hebben die niet meer worden gebruikt kunt u deze dan bij Pinokkio brengen zodat wij alvast het een en ander kunnen meenemen naar Gambia. Alvast hartelijk dank!!

Meer informatie kunt u vinden op:

www.anitabarnhoornfoundation.nl

Met groet,

 

Anita Barnhoorn