Activiteiten

Onder activiteiten verstaan wij de dingen die we op een dag in groepsverband (grote of kleine groep) onder begeleiding van de leidster doen. Dit kan verschillen van buitenspelen, fietsen, kleien, knutselen, yoga, met scheerschuim spelen, koekjes bakken, enz.

Recente activiteiten

Er zijn geen recente Facebook berichten om te tonen.

Bibliotheek

Wij hebben een bibliotheek pasje zodat wij boekjes kunnen halen aansluitend op het thema waar wij op dat moment mee werken. Kinderen in de dreumes- en peuter leeftijd vinden het erg leuk om mee te gaan met de leidsters.

Wandelen

Wij hebben op beide locaties een grote wandelwagen geschikt voor 4 kinderen in de baby- en dreumes leeftijd. Op de locatie Goohorstlaan hebben we ook nog een bolderwagen waar zes kinderen in kunnen. Als het mooi wandel weer is kunnen op deze manier de kleinste ook lekker mee naar buiten. De kinderen moeten met een gordeltje om in de wagen zitten/liggen en mogen niet uit de wagen buiten de tuin van Pinokkio. Een leidster gaat nooit alleen wandelen, zij zal altijd door een ander persoon begeleid worden (meestal een stagiaire).

Bakfiets

Pinokkio beschikt over een drietal bakfietsen. Deze fietsen zijn speciaal ontworpen voor kinderdagverblijven en gemaakt om 8 kinderen in te vervoeren. De kinderen zitten op bankjes tegenover elkaar. De bankjes zijn voorzien van een gordel/beugel waardoor de kinderen veilig vast zitten. Ouders moeten goedkeuring geven om hun kind mee te laten rijden in de bakfiets: deze goedkeuring staat op het Pinokkio formulier. Er wordt alleen gefietst met kinderen van de dreumes en peuterleeftijd die goed kunnen zitten. Een leidster fietst nooit alleen met de kinderen, zij zal altijd door een ander persoon begeleid worden (meestal een stagiaire). Doordat we een bakfiets hebben kunnen er een hoop dingen ontdekt worden. Zo kunnen we naar het bos, naar de kinderboerderij en lekker een frisse neus halen. De kinderen moeten ten allen tijden in de bakfiets blijven zitten. Alleen de kinderen met schriftelijke toestemming van de ouders/verzorgers mogen uit de bakfiets.

Peuteryoga

Met kinderyoga gaan kinderen op ontdekkingstocht in en met hun lichaam door middel van spel, beweging, meditatie en ontspanning. Kinderen moeten al heel veel op jonge leeftijd, ze worden constant met prikkels geconfronteerd. Yoga geeft rust, kracht, energie en ruimte voor het ontwikkelen van de creativiteit. Kinderyoga is goed voor een sterk en soepel lichaam, het verbeteren van de concentratie, beter leren ontspannen en op een juiste manier ademen.

De leidsters hebben een cursus peuteryoga gevolgd.

Gebaren

De leidsters hebben een cursus ‘gebaren met je kind’ gevolgd. Gebaren met je kind maakt het mogelijk om op een leuke en betekenisvolle manier met uw kind te communiceren. Al voordat uw kind kan praten, kunt u een ‘gesprek’ met hem voeren, door gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal als ondersteuning van de gesproken taal te gebruiken. Uw kind kan zich door gebaren uiten, het kan met u delen wat het wil, ziet, voelt, ervaart en/of beleeft. Als ouder/leidster krijgt u meer zicht op wat er in het kind omgaat. Dit geeft diepgang in de relatie, het verbetert de onderlinge relatie en vermindert kans op frustraties en misinterpretaties. Het gebruik van gebaren is een vorm van communiceren, opvoeding en interactie met uw kind, die toegankelijkheid, rust en vooral veel plezier met zich meebrengt.

Opa en oma ochtend

“Met veel plezier hebben wij, samen met een aantal andere grootouders, deelgenomen aan de oma en opa – dag van het kinderdagverblijf Pinokkio. Het initiatief ging uit van Lisanne de Ridder, momenteel stagiaire bij het dagverblijf. In haar inleiding benadrukte zij het belang van het buitenspelen. We mochten van alles een beetje meegenieten, en vooral meedoen. We hebben met de kinderen gezongen, en gedanst in een kring. Ook keken we toe hoe de fruitschaal rondging en hoe ze genoten van appeltjes, kiwi en bananen, heel gezond! Daarna naar buiten, waar Lisanne een leuk verhaal vertelde over muizen, en waaraan iedereen ook weer beeldend mee kon doen. Leidster Jacoline voerde daarbij een pantomime uit die door de aanwezigen, jong en oud geimiteerd moest worden. De oma’ s en opa’ s van nu worden vaak intensief betrokken bij het leven van de kleinkinderen. Daarom is het zo leuk dat we nu de kans kregen om de ochtend mee te beleven. Hopelijk krijgt het een vervolg!”

Wil en Tom de Bakker (oma en opa van Fien)

Onze tarieven

Het laagste all- inclusive tarief van Noordwijk vindt u bij Pinokkio!

Bekijken

Activiteiten naast Pinokkio

Plan

Omdat Pinokkio vindt dat ieder kind gelijk behandeld moet worden en iedereen even belangrijk is, hebben wij al jaren een ‘Plan’ kindje.  Op onze locaties wisselt de informatie over het Plan kindje en er hangen af en toe foto’s op het mededelingenbord. Voor meer informatie over de stichting plan kunt u kijken op http://www.plannederland.nl/

Sponsor

Omdat het voor kinderen erg belangrijk is om te bewegen en wij graag een goed voorbeeld willen zijn voor de jeugd heeft Pinokkio een E-elftal van VV Noordwijk gesponsord. Het team-shirt en de bijbehorende elftalfoto hangen in de entree op de locatie van Panhuysstraat.

Cliniclowns

Omdat er ook kinderen zijn waarbij het niet vanzelfsprekend is dat ze plezier kunnen maken met hun vriendjes op een kinderdagverblijf steunt Pinokkio locatie van Panhuysstraat de cliniclowns.  Zij helpen zoveel mogelijk kinderen die in hun kind zijn belemmerd worden door een ziekte of handicap door op een clowneske manier afleiding en ontspanning bieden. Zie  www.cliniclowns.nl voor meer informatie.

Kika

Helaas zijn er ook in Nederland kinderen die niet vrolijk kunnen spelen omdat zij kanker hebben. Pinokkio locatie van de Mortelstraat steunt daarom de stichting KiKa (kinderen kanker vrij). Deze stichting zet zich in voor kinderen met kanker. Voor meer informatie kunt u op de website kijken: www.kika.nl

Kleding inzamelen

Omdat kinderen erg snel groeien zijn er vaak in diverse huishoudens tassen vol met kleding over die de kinderen niet meer passen. Omdat het zonde is om goede kleding weg te gooien zamelen wij deze kleding in en geven dit aan het goede doel. Ook goed bruikbaar kinderspeelgoed mag bij ons ingeleverd worden. Voor meer informatie waar de spullen dan terecht komen kunt u kijken op de website: http://www.werkgroepderuyter.nl/