Peuterschool Pinokkio

In onze peutergroepen zit een geïntrigeerde peuterschool, dit houd in: voorbereiding op de basisschool. Uw kind leert spelenderwijs door middel van ons early learning programma Uk en Puk.

Uk en Puk is een uitgave voor kindercentra met activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het stimuleert de brede ontwikkeling van baby’s, dreumesen en peuters. Uk en Puk is verschenen in december 2009 en sluit aan bij de werkwijze die wij belangrijk vinden bij Pinokkio: leren mag en kan, maar wel door te spelen.

Uk & Puk in het kort

Handpop Puk is het speelkameraadje van kinderen. In de meeste activiteiten speelt hij een rol. Puk maakt altijd wel iets mee wat de kinderen herkennen. Hij heeft nieuwe schoenen, of is verkouden. Puk biedt troost en is het vriendje bij wie baby’s, dreumesen en peuters zich veilig voelen. Zo is er bijvoorbeeld het thema dit ben ik, in dat thema gaan we in de spiegel naar onszelf kijken, ik heb wit haar, of heet dat blond? Welke kleur ogen heb ik en wat is het verschil met mijn mede groepsgenoten?

Ook hebben we veel tijd voor kring/tafel gesprekken, buitenspelen, knutselen, zingen en nog veel meer. We werken steeds aan de hand van een Uk en Puk of ander (sint, kerst, Koninginnedag, seizoenen enz) thema. Het thema komt terug in alle activiteiten die we met de kinderen doen. We hanteren een vast dagritme, zonder dat het te schools wordt.

Aan het eind van de Pinokkio periode zullen wij een evaluatie met de ouders doen over de gehele periode en gemaakte observaties door de jaren heen. Dit eind formulier kunt u eventueel mee geven naar de basisschool. Hoe deze formulieren er exact uit zien kunt u lezen in ons pedagogisch beleid.

Ook voor onze peutergroepen met geïntrigeerde peuterschool bieden wij flexibele, hele en halve dag opvang.

Nieuwsgierig geworden?

U kunt direct inschrijven of u kunt bellen voor een afspraak om langs te komen in een of beide locaties.

Inschrijven