Activiteiten

Onder activiteiten verstaan wij de dingen die we op een dag in groepsverband (grote of kleine groep) onder begeleiding van de Pedagogisch Medewerker doen. Dit kan verschillen van buitenspelen, kleien, knutselen, yoga, met scheerschuim spelen, koken, uitstapjes maken enz.

Buitenspelen

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen dagelijks buiten spelen. Dit kan het spelen in groepsverband zijn met georganiseerde activiteiten of vrij spelen.

Atelier

De BSO van Pinokkio heeft een atelier aan de groepsruimte vast. In dit atelier is er mogelijkheid om creatief bezig te zijn (knutselen, verven, houtbewerking enz) maar er is ook een heus laboratorium! Kinderen kunnen hier ontdekken en leren, alleen en onder begeleiding.

Huiswerkbegeleiding

Het is mogelijk om je huiswerk alvast te maken op de BSO, thuis tijd is dan echt vrije tijd.

Uitstapjes

De BSO zal regelmatig uitstapjes maken, hoe wat en waarheen ligt aan het thema het uitstapje zelf. Uiteraard worden ouders/verzorgers hiervan op de hoogte gehouden.

Onze tarieven

Het laagste all- inclusive tarief van Noordwijk vindt u bij Pinokkio!

Bekijken

Activiteiten naast Pinokkio

Child care foundation

Ik heb een stichting waarmee we geld inzamelen om bepaalde diensten (zoals kinderen te voeden en educatie te bieden) aan te bieden in Gambia. Zelf ben ik een aantal jaar in Gambia geweest en ik heb daar intussen hele fijne mensen mogen ontmoeten waarbij ik meer inzicht heb gekregen in de behoeftes van de mensen en met name de kinderen. De scholen en de opvang die ze hebben staan in de schaduw van wat we gewend zijn hier in Nederland. Omdat wij zoveel kansen hier wel hebben, voelt het voor mij goed om daar op enig manier iets te kunnen betekenen voor de kinderen en jong volwassenen. Zo af en toe sturen we kleding, speelgoed en andere items wat wij niet meer gebruiken of wat we gedoneerd krijgen per container op de boot via een Nederlands bedrijf genaamd Nebim.

Nebim is een transport bedrijf en heeft een afdeling in Gambia. Wanneer er ruimte is in een container mogen wij daar gebruik van maken en duurt het drie weken met de boot voordat het de haven van Gambia bereikt. Maar wat een plezier hebben de kinderen van de spulletjes wat we al hebben opgestuurd! Tijdens Corona heb ik ook mensen persoonlijk gesteund zodat zij rijst, olie of boeken konden aanschaffen voor de kinderen. Want in Gambia lag het toerisme compleet stil dus de mensen die in de toerisme sector werken, hadden geen werk en dus geen inkomen. Dit is allemaal niet zo fijn geregeld als in Nederland. Hun inkomen ligt rond 50 euro per maand.  Dus door de steun konden toch nog gezinnen eten en zij de kinderen naar school laten gaan. Dit uiteraard op kleine schaal, want meer was voor mij alleen niet haalbaar. De liefde en dankbaarheid die ik daarvoor terug ontvang is heel bijzonder. Hierdoor kwam ik op het idee om zelf een stichting op te zetten in een vorm van een ANBI. Dat betekent dat particulieren of bedrijven sponsor bedragen kunnen aanbieden hetgeen volledig aftrekbaar is van de belasting. Dat is een aantrekkelijke vorm van sponsoring. Voor mij zelf blijft dit vrijwilligerswerk en zullen alle bedragen volledig te goede komen aan de zaken die we kunnen aanpakken. Door mezelf in te zetten voor deze stichting kan ik ook persoonlijk begeleiden dat alle giften daar terecht komen waarvoor ze zijn bestemd.  Voor nu is gebrek aan voeding en educatie voor kinderen het belangrijkste probleem.

Ik zal met een jonge man die nu werkt voor Nebim  en zelf in Gambia is geboren  en getogen , in kaart te brengen hoe we het een en ander in gang gaan zetten.

Mijn vraag voor nu is aan jullie ouders: mocht u nog kinderkleren hebben die niet meer worden gebruikt kunt u deze dan bij Pinokkio brengen zodat wij alvast het een en ander kunnen meenemen naar Gambia. Alvast hartelijk dank!!

We houden u op de hoogte van het verloop van de Stichting.

Met groet,

Anita Barnhoorn