1e dag van uw kind

Op de eerste dag van uw kind moet u de volgende dingen meenemen:

  • tasje
  • reserve kleding
  • knuffel/speen
  • schriftje
  • alle ingevulde formulieren
  • fles

Het tasje gaat in het vakje dat Pinokkio voor uw kind gemaakt heeft. In het vakje worden gedurende de dag de persoonlijke spullen van uw kindje gedaan. In het tasje zit reserve kleding van thuis, zodat bij een vieze luier of het omgaan van een beker drinken het kindje schone kleding aan kan. De ‘post’ van de juffen en de knutselwerkjes die uw kind gemaakt heeft worden in het tasje gedaan. Het zou fijn zijn als u elke dag het tasje leeghaalt en de reserve kleding aanvult.

Het is handig om een knuffel van thuis mee te geven. In het begin willen kinderen graag iets vertrouwds van thuis om zich heen hebben. Natuurlijk mag uw kindje zijn speentje of knuffel altijd met zich meenemen naar bed.

Nieuwsgierig geworden?

U kunt direct inschrijven of u kunt bellen voor een afspraak om langs te komen in een of beide locaties.

Inschrijven

Het schriftje ontvangt u van Pinokkio op de eerste wen dag. In het schriftje schrijven de leidsters wat uw kindje die dag gedaan heeft. Bij baby’s wordt elke keer dat uw kindje komt een stukje geschreven, ook wordt daar het schema van die dag bij toegevoegd zodat u bij thuiskomst nog kunt na lezen wanneer het laatste flesje is geweest. Op de dreumes en peutergroep wordt er niet elke keer geschreven, wel minimaal 1x per week. De leidsters vinden het erg leuk als de ouders ook in het schriftje schrijven. Wat is er thuis gebeurt, zijn er nog veranderingen in de ontwikkeling of wat hebben we gedaan in het weekeind. Op deze manier wordt het schriftje een leuk naslagwerk ‘voor later’.

Natuurlijk is het voor ouders/verzorgers ook een spannende dag, zo’n eerste dag naar Pinokkio. Het is dan ook helemaal niet vreemd als u even belt om te vragen hoe het gaat. Als het niet goed gaat met uw kindje en uw kind de hele tijd huilt zullen wij uiteraard contact met u opnemen.

Als u vragen heeft kunt u deze natuurlijk stellen aan de leidster van de groep.